Soorten tegels

Elke tegel wordt anders ervaren. Glanzende keramische tegels geven een modern en strak uiterlijk aan je badkamer en wc. Er moet wel rekening gehouden worden met de slip-veiligheid, vooral als er oudere mensen of kinderen in huis zijn. Textuur en matte tegels zijn veiliger en geven een rustieke warmte in tegenstelling tot de koele elegantie van glanzende toilets tegels

Tegels van natuursteen, zoals marmer of graniet, zijn vaak duurder en vereisen meer onderhoud, maar bieden een unieke en luxe uitstraling. Als je er voorkeur naar uitgaat om minder voor onderhoud te doen, zijn porseleinen tegels een goed alternatief. Ze zijn sterk en komen in een groot aantal stijlen.

Formaat en kleur

Het formaat van de tegel dat je kiest heeft een grote impact op de uitstraling van de badkamer en wc. Grote tegels kunnen kleine ruimtes ruimer laten lijken, voornamelijk lichtgekleurde. Kleine tegels, aan de andere kant, kunnen een intiemer gevoel creëren en zorgen voor meer textuur aan de badkamer en wc.

Bij de kleurkeuze is het belangrijk om rekening te houden met de totale sfeer die je wilt creëren. Donkere kleuren kunnen een gevoel van luxe en rust bieden, terwijl lichtere kleuren kunnen bijdragen aan een gevoel van ruimte en reinheid.

Patroon en plaatsing

Een slimme plaatsing van tegels kan een uniek patroon creëren dat de esthetiek van je badkamer naar een hoger niveau tilt. Verticaal geplaatste tegels kunnen de illusie van hoogte creëren, terwijl diagonaal geplaatste tegels de ruimte breder kunnen doen lijken.

Het gebruik van verschillende patronen en kleuren tegels kan een dynamisch visueel effect opleveren. Overweeg het gebruik van verschillende kleurtonen van dezelfde kleur, of contrasterende kleuren om een onderscheidend en aantrekkelijk ontwerp te creëren.

Extra leestip van Woning Checklist: Expat verhuur in Almere

Kostenplaatje

Werken binnen een bepaald budget is geen probleem, het creëert alleen maar creatieve mogelijkheden. Het alternatieve gebruik van een paar luxe tegels gecombineerd met meer betaalbare opties kan leiden tot een uitstekend ontwerp dat zowel aantrekkelijk als kostenefficiënt is.

Bij het kiezen van de perfecte tegels voor je badkamer is het laatste stuk advies niet te haasten. Neem je tijd om te kiezen. Bezoek meerdere winkels, zoek op internet, kijk naar ontwerptijdschriften voor inspiratie. Onthoud dat de keuze die je maakt een beslissende rol speelt in hoe jouw badkamer en wc zich de komende jaren zullen presenteren. Jouw beslissing nu heeft gevolgen voor de komende jaren, dus maak het op jouw manier perfect.

Terug
Bekijk per categorie
Meest bekeken