Identificeer natuursteen

Ondanks dat alle natuurstenen een kenmerkende aantrekkelijkheid hebben, verschillen ze aanzienlijk in hun eigenschappen en onderhoudseisen. Marmer, graniet, leisteen, en kalksteen zijn slechts enkele van de vele soorten natuursteen die elk unieke zorg vereisen. Dus de eerste stap in het onderhoud van natuursteen is het identificeren van het soort steen.

Het identificeren van de specifieke soort natuursteen die u heeft, kan al een flinke opgave zijn. Factoren zoals kleur, textuur, patroon en glinstering kunnen allemaal aanwijzingen geven hoe u het best voor uw natuursteen kunt zorgen. Door deze identificatie kan het meest geschikte reinigings- en onderhoudsregime voor uw steen worden bepaald. 

Vind hier meer informatie over natuursteen onderhouden

Basisprincipes voor natuursteen onderhoud

Het onderhoud van natuursteen begint met een inzicht in enkele basisprincipes. Eén van die principes is het vermijden van zure reinigingsmiddelen en agressieve chemicaliën. Deze zijn bijzonder destructief voor natuursteen en kunnen vlekken en etsen veroorzaken.

Daarnaast zijn er nog andere eenvoudige stappen die u regelmatig kunt ondernemen om uw natuursteen in topconditie te houden. Dit omvat het onmiddellijk reinigen van gemorste vloeistoffen, het regelmatig reinigen en droogmaken van het oppervlak, en het gebruik van onderzetters om de steen te beschermen tegen krassen en vlekken.

Diepe reiniging voor natuursteen

Ondanks uw inspanningen voor dagelijks onderhoud, vereist natuursteen periodiek een diepere reiniging. Dit gaat verder dan de dagelijkse reinigingsroutine en richt zich op de aanpak van hardnekkig vuil en vlekken die zich over tijd kunnen ophopen.

Bij diepe reiniging is het belangrijk om producten te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor natuursteen. Deze producten zijn zacht voor de steen maar effectief in het verwijderen van vuil. Vergeet ook niet om de instructies van de fabrikant nauwkeurig te volgen om te zorgen voor de beste resultaten en om uw steen niet te beschadigen.

Houd de glans in de steen

Het ultieme doel van het onderhouden van natuursteen is het behouden van de natuurlijke schoonheid en weelde van de steen. Gelukkig kunt u, door enkele essentiële stappen te volgen en bewuste keuzes te maken over het onderhoud, de tijdloze aantrekkelijkheid van uw steen voor vele jaren bewaren.

Zorg ervoor dat u de inspanningen voortzet om uw natuursteen te onderhouden, zelfs nadat het originaliteit en schoonheid heeft herwonnen. Door het stenen oppervlak te blijven beschermen en reinigen met behulp van de voorgestelde methoden, kunt u rekenen op een blauwe koers naar een glanzende natuursteen die u elke dag trots maakt.

Terug
Bekijk per categorie
Meest bekeken