Sterkte en duurzaamheid

 1. Materiaal: Kies sloten gemaakt van sterke materialen zoals gehard staal of solide messing. Deze materialen zijn moeilijker te breken of te forceren, waardoor ze een betere beveiliging bieden.

 2. Beveiligingsgraad: Controleer de beveiligingsgraad van het slot. Veel sloten worden beoordeeld door onafhankelijke organisaties zoals ANSI (American National Standards Institute). Een slot met een hogere graad biedt over het algemeen een betere bescherming.

 3. Bouwkwaliteit: Een goed slot heeft geen zwakke punten waar een inbreker gemakkelijk gebruik van kan maken. Let op de bouwkwaliteit en zorg ervoor dat het slot stevig aanvoelt en geen zichtbare gebreken heeft.

Vergrendelingsmechanisme

 1. Type slot: Er zijn verschillende typen sloten beschikbaar, waaronder cilindersloten, bijzetsloten, en meerpuntssluitingen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus kies het type dat het beste past bij uw behoeften.

 2. Complexiteit van het slot: Hoe complexer het vergrendelingsmechanisme, hoe moeilijker het is voor inbrekers om het slot te manipuleren. Overweeg sloten met een hoge mate van pincilinders of die gebruikmaken van niet-traditionele sleutels.

 3. Key control: Zorg ervoor dat het slot een systeem heeft voor key control, wat betekent dat sleutels niet gemakkelijk nagemaakt kunnen worden. Sommige sloten vereisen een beveiligingskaart voordat sleutels kunnen worden gekopieerd, wat een extra laag beveiliging biedt.

Extra leestip van Woning Checklist: Kosten onderhoud van woning

Installatie en onderhoud

 1. Correcte installatie: Een slot is alleen effectief als het correct is geïnstalleerd. Overweeg een professionele slotenmaker in te schakelen om ervoor te zorgen dat het slot correct wordt gemonteerd en optimaal functioneert.

 2. Onderhoud: Goede sloten vereisen regelmatig onderhoud om effectief te blijven. Controleer regelmatig of het slot soepel draait en of er geen slijtage zichtbaar is. Smeer het slot indien nodig om te zorgen dat het soepel blijft werken.

Aanvullende beveiligingsfuncties

 1. Anti-Slagpicking: Kies voor sloten met anti-slagpicking functies, die het moeilijker maken voor inbrekers om het slot te picken.

 2. Anti-kerntrekbeveiliging: Kerntrekken is een populaire methode onder inbrekers. Zorg ervoor dat uw sloten zijn uitgerust met anti-kerntrekbeveiliging om deze aanvalsmethode te weerstaan.

 3. Slimme sloten: Overweeg de installatie van slimme sloten die u extra controle en monitoringmogelijkheden bieden via een smartphone-app. Zorg er wel voor dat deze sloten voldoen aan strenge beveiligingsnormen om digitale inbraken te voorkomen.

Terug
Bekijk per categorie
Meest bekeken