Studieboeken en schrijfbenodigdheden. 

Controleer de boekenlijst die je universiteit of faculteit verstrekt en koop of leen de benodigde boeken. Schaf daarnaast voldoende notitieblokken, pennen, potloden, markeerstiften en andere schrijfwaren aan. Het organiseren van je studiemateriaal in mappen of ringbanden kan ook helpen om je aantekeningen overzichtelijk te houden.

  1. Een betrouwbare laptop is onmisbaar voor bijna elke student.

Kies een model dat aan je behoeften voldoet, of je nu grafisch ontwerp studeert of een tekstverwerkingsprogramma nodig hebt voor je essays. Investeer ook in essentiële software zoals een tekstverwerker, presentatiesoftware en eventuele specifieke programma's die je voor je studie nodig hebt. Vergeet niet om je werk regelmatig te back-uppen op een externe harde schijf of cloudopslag.

  1. Beddengoed en handdoeken

Comfortabel beddengoed is cruciaal voor een goede nachtrust. Zorg voor minstens twee sets beddengoed en een kwalitatief dekbed zodat je er een kunt wassen terwijl je de andere gebruikt. Handdoeken zijn ook essentieel, zowel voor de badkamer als voor de keuken. Kies voor sneldrogende materialen om ruimte en droogtijd te besparen.

  1. Keukengerei

Of je nu in een studentenhuis woont of je eigen appartement hebt, basiskeukengerei is een must. Een set borden, bestek, een paar pannen, een koekenpan, en een paar keukenhulpmiddelen zoals een spatel, een snijplank en een scherp mes zijn essentieel. Overweeg ook een kleine voorraad aan basisvoedingsmiddelen zoals pasta, rijst, kruiden en conserven om mee te koken.

Extra leestip van Woning Checklist: Verminder huurkosten slim met Huurteam Centraal!

  1. Verzorgingsproducten

Houd een voorraad van je dagelijkse verzorgingsproducten zoals tandpasta, shampoo, douchegel, en deodorant. Vergeet niet items zoals zonnebrandcrème en lippenbalsem voor bescherming tegen de elementen, vooral als je in een gebied met extreme weersomstandigheden woont.

  1. Eerste hulp kit en medicijnen

Een kleine eerste hulp kit met pleisters, ontsmettingsmiddel, pijnstillers, en eventuele persoonlijke medicatie is belangrijk om bij de hand te hebben. Het is ook handig om de contactgegevens van een lokale huisarts en apotheek te hebben voor het geval je ziek wordt.

  1. Kleding en wasbenodigdheden

Zorg voor een geschikte garderobe die past bij het klimaat van je universiteitsstad. Naast je dagelijkse kleding moet je ook rekening houden met sportkleding, formele kleding voor presentaties of evenementen, en comfortabele kleding om in te studeren.

  1. Wasbenodigdheden

Als je zelf je was moet doen, zorg dan voor een wasmand, wasmiddel, en eventueel wasverzachter. Een droogrek kan ook nuttig zijn als je beperkte ruimte hebt of wilt besparen op de kosten van een droger.

  1. Hobby's en ontspanning

Het is belangrijk om tijd voor jezelf in te plannen. Neem hobbygerelateerde items mee die je helpen ontspannen, zoals een e-reader, sportuitrusting, of kunstbenodigdheden. Een paar goede boeken, een spelconsole, of een muziekinstrument kan ook helpen om te ontspannen na een lange studiedag.

 

Terug
Bekijk per categorie
Meest bekeken