1. Dienstverleners informeren

Informeer alle relevante diensten zoals gas, water, elektriciteit en breedband over je verhuizing. Zorg dat ze alle nodige veranderingen hebben aangebracht en dat alles werkt in je nieuwe huis.

2. Verzekeringen

Controleer en regel alle vereiste verzekeringen. Controleer je woningverzekering, levensverzekering en zorgverzekering of ze moet worden bijgewerkt of aangepast.

3. Installeer veiligheidsfuncties

Zorg ervoor dat je nieuwe huis veilig is. Dit kan het installeren van rookmelders, koolmonoxidemelders en alarmen omvatten. Overweeg ook om de sloten te vervangen.

4. Adreswijziging

Zorg ervoor dat je je nieuwe adres hebt bijgewerkt voor alle belangrijke diensten. Dit omvat onder andere banken, je werkgever, medische dienstverleners, verzekeringsmaatschappijen en dergelijke.

Extra leestip van Woning Checklist: Het inrichten van je tuin

5. Briefwisseling

Zorg ervoor dat je briefwisseling naar je nieuwe adres wordt doorgestuurd, vooral voor belangrijke zaken zoals bankafschriften, rekeningen, en meer.

6. Reparatie en onderhoud

Controleer het hele huis op mogelijke reparaties voordat je begint te settelen. Dit kan lekkende kranen, kapotte sloten, niet functionerende stopcontacten, enz. omvatten.

7. Huis schoonmaken

Maak het hele huis grondig schoon voordat je begint met het uitpakken van je spullen. Het zal makkelijker zijn om de plaats schoon te maken voordat al je meubels en andere spullen er zijn.

8. Het bed monteren

Zorg ervoor dat je bed is gemonteerd op je verhuisdag. Hoe uitputtend je verhuisdag ook is, je zult dankbaar zijn dat je bed klaar is voor je verdiende rust.

9. De keuken ontpakken

Na een lange verhuisdag heb je ongetwijfeld trek. Zorg ervoor dat je je keukenspullen als eerste uitpakt.

10. Maak een noodpakket

Het is een goed idee om een noodpakket te hebben met essentials zoals tandenborstel, toiletpapier, zeep, opladers, en een set schone kleding.

Bovenstaande punten vormen een goede basis om aan te denken bij het verhuizen naar een nieuwe woning. Het is belangrijk om vooruit te plannen om de overgang naar de nieuwe plek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Gefeliciteerd met je nieuwe woning!

Terug
Bekijk per categorie
Meest bekeken