Creëer je eigen kunstgalerie

Begin met het personaliseren van die kale muren. Posters, foto's van vrienden en familie, of zelfgemaakte kunst kunnen een wereld van verschil maken. Gebruik washi-tape voor een speels effect of lijsten van de kringloopwinkel voor een meer samenhangende look. Dit geeft je kamer direct meer persoonlijkheid.

Budgetvriendelijke blikvangers

Vervang dat ene felle plafond licht door verschillende lichtbronnen. Denk aan sfeerverlichting zoals tafellampen, lichtsnoeren of zelfs een tweedehands staande lamp. Niet alleen goed voor de sfeer, maar ook perfect voor die late-night studiesessies.

Extra leestip van Woning Checklist: PVT Panelen

Geef oude meubels een tweede leven

Heeft je kamer meubilair dat wel wat liefde kan gebruiken? Een likje verf of nieuwe knoppen op een ladekast kunnen wonderen doen. En over banken gesproken, een bankhoes is een betaalbare manier om een oude bank een compleet nieuwe look te geven. Kies een leuke print of een frisse kleur en voilà, je hebt een nieuw meubelstuk.

Planten: De groene toevoeging

Planten zijn niet alleen goed voor je gezondheid, ze maken je kamer ook huiselijker. Kies voor onderhoudsvriendelijke soorten zoals vetplanten of luchtzuiverende planten die weinig aandacht nodig hebben.

Functioneel en fashionable

Opbergdozen, manden of zwevende planken zijn niet alleen praktisch voor het opbergen van je studieboeken en -materiaal, maar kunnen ook dienen als decoratie. Wees creatief met hoe je deze items inzet. Zo kun je een oude antieke stoel met een stoelhoes weer een nieuwe look geven. 

Het studentenleven is al duur genoeg, en met de stijgende kosten van op kamers wonen is elke besparing welkom. Volgens de Landelijke monitor studentenhuisvesting 2023 woont ongeveer 53% van de hoger onderwijs studenten uitwonend, en is betaalbaarheid een grote zorg. Door creatief te zijn met je inrichting kun je zonder een fortuin uit te geven je studentenkamer omtoveren tot jouw ideale thuisbasis.

Upgrade je kamer met deze tips en maak van je studentenkamer een plek waar je niet alleen komt om te slapen, maar ook om te leven, te lachen en misschien zelfs een beetje te leren. Wie weet wordt jouw kamer de nieuwe hotspot voor je koffie of late-night study sessies!

Terug
Bekijk per categorie
Meest bekeken